Swallow-tailed Kites carry passerine nests containing nestlings to their own nests. (Short Communications).(Statistical Data Included): An article from: Wilson Bulletin
Book Details
Author(s)Jennifer O. Coulson
PublisherWilson Ornithological Society
ISBN / ASINB0008IP1BW
ISBN-13978B0008IP1B7
MarketplaceGermany 🇩🇪
Description
This digital document is an article from Wilson Bulletin, published by Wilson Ornithological Society on September 1, 2001. The length of the article is 1451 words. The page length shown above is based on a typical 300-word page. The article is delivered in HTML format and is available in your Amazon.com Digital Locker immediately after purchase. You can view it with any web browser.
From the author: During 1995-2001, I documented 20 instances of Swallow-tailed Kites (Elanoides forficatus) carrying nests containing nestlings of six passerine species to their nests or roosts adjacent to kite nests in the Pearl River Basin (Mississippi and Louisiana) and Atchafalaya River Basin (Louisiana). This parental behavior is adaptive because it reduces time away from the nest, which reduces the amount of time that nestlings are left unguarded against avian predators. Nest carrying also reduces the amount of energy expended to transport prey to offspring, and may diminish loss of prey to kleptoparasitism. Received 20 Nov. 2000, accepted 18 Oct. 2001.
Citation Details
Title: Swallow-tailed Kites carry passerine nests containing nestlings to their own nests. (Short Communications).(Statistical Data Included)
Author: Jennifer O. Coulson
Publication:Wilson Bulletin (Refereed)
Date: September 1, 2001
Publisher: Wilson Ornithological Society
Volume: 113 Issue: 3 Page: 340(3)
Article Type: Statistical Data Included
Distributed by Thomson Gale
From the author: During 1995-2001, I documented 20 instances of Swallow-tailed Kites (Elanoides forficatus) carrying nests containing nestlings of six passerine species to their nests or roosts adjacent to kite nests in the Pearl River Basin (Mississippi and Louisiana) and Atchafalaya River Basin (Louisiana). This parental behavior is adaptive because it reduces time away from the nest, which reduces the amount of time that nestlings are left unguarded against avian predators. Nest carrying also reduces the amount of energy expended to transport prey to offspring, and may diminish loss of prey to kleptoparasitism. Received 20 Nov. 2000, accepted 18 Oct. 2001.
Citation Details
Title: Swallow-tailed Kites carry passerine nests containing nestlings to their own nests. (Short Communications).(Statistical Data Included)
Author: Jennifer O. Coulson
Publication:Wilson Bulletin (Refereed)
Date: September 1, 2001
Publisher: Wilson Ornithological Society
Volume: 113 Issue: 3 Page: 340(3)
Article Type: Statistical Data Included
Distributed by Thomson Gale
